dimecres, 15 de gener del 2014

Una nova retallada: eliminació d'unitats en Infantil i Primària


Davant unes dates tan assenyalades com són els dies previs als Nadals, quan tot haurien de ser bones notícies, ens van arribar unes paraules que mai ens hauria agradat escoltar. 
Una vegada més, l'Escola Pública i en valencià és atacada. 
Dimecres 18 de desembre, des de l'Ajuntament d'Ontinyent ens va arribar la notícia: Conselleria d'Educació eliminarà una unitat d'infantil per al curs 2014-2015 al CEIP Martínez Valls i al CEIP Bonavista, i una unitat de primària al CEIP Rafael Juan Vidal d'Ontinyent (notícia). 
Es pretén fer açò SENSE CAP PREVISIÓ DE MATRÍCULA. 

A mesura que pugen aquests cursos de nivell, cada any hi haurà una unitat menys i dos mestres menys, i l'equip docent es veurà reduït (especialistes, suports i tutors), amb la conseqüent reducció de la qualitat educativa. I la conseqüent reducció d'oferta d'escola pública i en valencià al nostre poble. 
L'Escola Pública i en valencià rep de nou un revés, i aquesta vegada per l'esquena, perquè només ens van donar fins el 2 de gener per a presentar al·legacions, en plenes vacances de Nadal, amb les escoles buides. 
Des del govern valencià es va dir públicament que no anaven a eliminar cap unitat més.  


PROU ATACS A L'ESCOLA PÚBLICA. PROU ATACS A L'ESCOLA EN VALENCIÀ.

No ens podem permetre el luxe no fer res. El futur educatiu està en joc. Està en les nostres mans plantar cara a aquest tipus de decisions i que ens escolten dir que no ens sembla bé, que no hi estem d'acord. L'escola pública i en valencià té els dies comptadets si no ens posem mans a l'obra JA.
Aquest blog pretén ser un punt de trobada per a tota persona que tinga la voluntat d'implicar-se en una queixa comuna: prou atacs a l'educació pública! prou atacs a l'escola en valencià!
Però que no es quede en paraules... fem d'aquest punt de trobada un lloc de debat, de posada en comú del que podem fer per aturar aquest nou despropòsit de la Conselleria d'Educació. 
Tota bona idea és ben rebuda. 
Què podem fer?

No em puc estar de fer una referència a totes aquelles persones a qui he escoltat dir "a mi no m'afecta". Per a totes aquestes persones, que espere que recapaciten, van aquestes lletres:

Quan els nazis van vindre a pels comunistes
vaig guardar silenci
perquè jo no era comunista.
Quan van tancar als socialdemòcrates
vaig guardar silenci
perquè jo no era solcidemòcrata.
Quan van vindre a pels sindicalistes
no vaig protestar
perquè jo no era sindicalista.
Quan van vindre a pels jueus
no vaig protestar
perquè jo no era jueu.
Quan van vindre a per mi
no quedava ningú per a protestar.

Martin Niemöller

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada