dimecres, 19 de febrer del 2014

CSIF inicia una campanya de recollida de signatures perquè es derogue el Reial Decret 14/2012

CSIF inicia una campanya de recollida de signatures que presentarà tant a nivell Nacional com en l'àmbit del País Valencià perquè es derogue el Reial Decret 14 /2012, així com la no aplicació immediata en el curs 2014-2105 al País Valencià dels àmbits de no obligat compliment per part de les comunitats autònomes (com ara les ràtios).

El Reial Decret 14 /2012 implica:
• Ampliació de ràtios.
• Ampliació horària a secundària.
• Termini excessiu en la cobertura de baixes.

Totes aquestes mesures perjudiquen clarament la qualitat educativa de l'Ensenyament Públic:
• L'ampliació de ràtios va en contra de l'atenció individualitzada, i la massificació de l'alumnat en les classes perjudica evidentment el procés d'ensenyament - aprenentatge. A més, amb la baixada de natalitat, tenen l’excusa perfecta per a eliminar unitats en l’ensenyament públic.
• L'ampliació horària de secundària implica una sobrecàrrega lectiva directa, atenent a totes les obligacions que no són docència directa que aquest professorat ha d'atendre.
• Les manca de cobertura immediata de les baixes i / o altres motius que es generen en els centres repercuteix en una pitjor atenció directa sobre els grups als quals afecta aquesta baixa, així com en un pitjor funcionament i organització del centre.
Totes aquestes mesures van en contra de la Qualitat de l'Ensenyament Públic i suposen una reducció d'ocupació i condicions laborals del professorat.

Per tot això CSIF insta la no aplicació del Reial Decret 14/ 2014 al País Valencià i la seua derogació a nivell nacional i sol·licita el suport de tota la comunitat educativa mitjançant la signatura d'aquesta petició.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada