dimecres, 30 d’abril del 2014

Conclusions a la reunió amb la inspectora d'Educació

Aquest migdia ens hem reunit amb la inspectora d'Educació de la nostra zona, Imma Murgui.
Representants de les AMPES dels CEIP Bonavista i Martínez Valls, amb les portaveus de la Plataforma PROU hem pogut preguntar-li els nostres dubtes sobre la situació de les dues escoles després de saber que la previsió de la matrícula ha superat les seues expectatives. Aclarir-nos ens ha aclarit ben poc i, malauradament, ens ha deixat clar que no podem esperar res per part d'ella. Amb l'excusa que no és la seua competència i que només pot fer informes si li ho demanen, de nou, continuem sense rebre respostes oficials per part de Conselleria ni de Direcció Territorial. Per segona vegada, li hem fet arribar personalment el nostre malestar respecte la decisió de Conselleria de suprimir dos unitats a les nostres escoles i més ara que sabem la intenció de matrícula que hem rebut per part de les famílies que volen que els seus fills i filles estudien al Bonavista i al Martínez Valls. 

El nostre malestar, de fet, s'ha convertit en cabreig, i així li ho hem fet arribar: 
- El dia 5 de març, Rafael Carbonell, secretari autonòmic d'Educació, es va comprometre a respondre el recurs de reposició  abans del 7 d'abril: NO HO HA COMPLIT.
- El dia 5 de març, Rafael Carbonell, secretari autonòmic d'Educació, es va comprometre a visitar les dues escoles el 30 d'abril: NO HO HA COMPLIT.
- Després de 38 dies tancats a les escoles demanant respostes i oposant-nos a les supressio, ningú del PP ni cap representant de la Conselleria o de Direcció Territorial s'ha dignat a vindre i escoltar-nos.
Per tots aquests motius li hem dit a la senyora Imma Murgui que ens sembla una falta de respecte a les comunitats educatives de les dues escoles i que el seu company Rafael Carbonell NO TÉ PARAULA i que així volíem que li ho fera arribar. Murgui ens ha respost dient que ni el coneix, que possiblement el coneix millor Pepe Pla, regidor d'Educació d'Ontinyent. Ja diem nosaltres que no. 

Li hem preguntat reiteradament què pot fer ella per nosaltres. Què podem esperar d'ella. Breument i en essència: RES.

No entenem per què s'han d'abarrotar les aules a 30 (a 28 en el cas de les dues escoles). La ràtio marca que, com a màxim, caben 28 xiquets i xiquetes a les aules del Bonavista i Martínez Valls, no que obligatòriament n'hagen d'haver 28. Si, posem per cas, el mínim és d'11, aquest mínim el tenim més que assegurat a les dues escoles per a mantindre les dues aules. A la pregunta "quin és el mínim d'alumnes que ha de tindre una aula per a justificar la seua existència?" la inspectora ens ha contestat que no ho sap i que ho preguntarà. Professional com ella sola.
Per què no s'ha tingut en compte el mínim d'alumnes per aula a l'arranjament? Quin és l'objectiu real de Conselleria? Per què no podem tindre nosaltres a les nostres aules 17 i 18 alumnes i 14 i 15 respectivament? Què ho impedeix? No podran rebre la mateixa qualitat educativa les escoles amb 28 alumnes per aula que els que en tinguen 14. ENS HI OPOSEM I NO HO ACCEPTEM.

Davant la insistència per part de la inspectora que tant ella com Conselleria han de complir la norma, hem pretés deixar-li clar que "la norma" el seu govern la compleix quan li convé. I que ja ens han demostrat reiteradament que la incompleixen quan els ve en gana. 

Sabem que la reunió no anirà enlloc i que ha estat un altre "paripé". En som ben conscients. 
També som conscients que tenim la raó de la nostra part i que acabarem guanyant aquest pols. 
Des d'ací, us animem a tots i totes les que esteu lluitant dia a dia per l'educació pública que continueu lluitant, i, si cap, amb més força. JUNTS, HO PODEM TOT! 

"TENIM LA RAÓ CONTRA BORDS I LLADRES, EL MEU POBLE I JO". 

1 comentari: