dimecres, 9 d’abril del 2014

La Conselleria continua cedint sòl públic a la privada malgrat la baixada de la natalitat

La contínua cessió de sòl públic a la privada confirma que l'argument de la baixada de la natalitat és una farsa per a tancar escoles públiques

L'Ajuntament de València cedirà sòl públic al barri de Malilla per a construir una nova escola concertada, que s'afegirà a les que ja s'hancedit per part del mateix ajuntament, com en el barri de Patraix, o d'altres com Elx i Calp. Això per no parlar de la cessió de terreny públic a les universitats privades, especialment la Catòlica de València.
D'aquesta manera la Conselleria d'Educació impulsa la privatització descarada de l'educació mentre paralitza l'ensenyament públic i tancarà escoles públiques el curs que ve.

La Conselleria justifica les retallades en infantil de l'arranjament i el tancament d'escoles per la baixada de la natalitat. Una baixada que fa anys que s'està produint -de la mateixa manera que ha baixat el nombre d'alumnat immigrant- i que fins ara no havia generat una retallada tan forta en infantil com la prevista per al curs que ve.
I de pas, la Conselleria redueix considerablement l'oferta en valencià, que fins ara no superava el 30%, obligant els centres que es queden amb una única línia a ofertar-la en castellà, encara que la comunitat educativa la sol·licite en valencià.

La coincidència en el temps de la notícia que s'estan autoritzant cessions de sòl públic amb la retallada de l'arranjament escolar no és casualitat, sinó que respon a l'estratègia del govern valencià, manifestada públicament, d'equilibrar el nombre de centres públics i privats concertats que ara està al voltant del 65% de públics contra un 35% de concertats.

Tampoc no és coincidència que el tancament d'escoles públiques s'estiga produïnt en ciutats grans i mitjanes, precisament on interessa a la concertada. Així el curs que ve tancaran escoles a Gandia (CEIP Josep Camarena) i Torrevella (CEIP Ciutat d'Oviedo), i en un futur també tancaran centres a Alaquàs (CEIP Ciutat de Cremona), Almassora (EI Santa Quitèria) i Castelló (CEIP Mestre Canos) perquè els suprimeixen l'entrada per infantil.

Per tant, l'argument de la baixada de la natalitat per a tancar unitats i centres públics es contradiu amb l'impuls a la construcció de centres concertats. O és que la baixada de la natalitat només afecta a la pública?

Cal recordar, a més, les declaracions del president Fabra quan va tancar RTVV on argumentava que ho feia per evitar tancaments d'escoles i d'hospitals. El temps ha demostrat que també era falsa aquesta afirmació.

7/04/2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada