dimarts, 18 de novembre del 2014

LA TROBADA DE PLATAFORMES COMARCALS DÓNA EL SEU SUPORT A LA DEMANDA DE LA PLATAFORMA CREMONA - TOTS SOM CREMONA CONTRA LA RESOLUCIÓ DE CONSELLERIA D'EDUCACIÓ, CULTURA I ESPORT DE 14 DE FEBRER DE 2014


Membres de la Plataforma Cremona-Tots Som Cremona han presentat el dilluns 10 de novembre una demanda davant el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, contra la Resolució de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport de 14 de febrer de 2014, la qual va permetre eliminar l´única línia d'entrada de xiquets i xiquetes de 3 anys al col·legi públic d'Educació Infantil i Primària Ciutat de Cremona d'Alaquàs. Els arguments legals de la demanda han sigut dels següents:

  • Incompliment de l'article 6.1 del RD 132/2010 de 12 de febrer, pel qual s'estableix els requisits mínims dels centres que imparteixen els ensenyaments del segon cicle de l'educació infantil, l'educació primària i l'educació secundària.
  • Falta d'objectivitat de l'actuació de la Conselleria i desviació de poder.
  • No satisfacció de l'interés general.
  • Eliminació de l'única línia en valencià.


Des de la Trobada de Plataformes Comarcals donem el màxim suport, així com el nostre reconeixement a la lluita de la comunitat educativa del col·legi públic Cremona d'Alaquàs en defensa d'un ensenyament públic, de qualitat i en valencià.

A més a més, fem culpable a la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, dirigida per la Consellera Maria José Català, de la situació d'indefensió que estan patint les famílies i els professionals de l'educació al vore com condemnen el centre educatiu al seu tancament, obligant els seus fills i filles a no poder estudiar amb els seus germans i haver de portar-los a col·legis diferents.

El cas del Cremona d'Alaquàs és un dels millors exemples de les polítiques educatives del Partit Popular al País València: alumnes que fan tota la seua escolarització d'infantil i primària en barracons; la promesa incomplida de la construcció d'un nou centre educatiu; la no explicació d'on han anat a parar els més de 300 milions d'euros que va donar el Banc Europeu d'Inversions per al Pla Crea Escola II, i que tenien com a finalitat la rehabilitació i la construcció de nous centres educatius; i, finalment, la coerció i el càstig vers aquells col·lectius que s'atreveixen a alçar la veu, i denunciar el tancament d'escoles i de línies en valencià.

És ètic separar a germans i germanes obligant als pares i mares a desplaçar-se per dur-los a escola? És just tancar una línia en valencià i impedir que l'alumnat puga conèixer la seua llengua? La resposta és no.

Trobada de Plataformes Comarcals
Dilluns 17 de novembre de 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada